top of page

Van a Bali előtti, és utáni énem.

Viki tapasztalt lélekbúvárként csatlakozott az őszi táborunk Csodacsapatába, ahol sok - sok felismeréssel, megerősítéssel és értékes tapasztalással lett gazdagabb. Olyan kincsek ezek, amikből akkor is tud táplálkozni, amikor magassarkúban és csinos ruhában előadást tart, többszáz fős rendezvényt szervez, a csapatát szeretné motiválni, vagy épp a munka-magánélet tengelyen zsonglőrködik. Büszkék vagyunk rá, hogy a DSM közösség tagja. Olvassátok szeretettel.


Hogy néz ki egy átlagos napod? Milyen kihívásokkal kell megbirkóznod a hétköznapok során?

Van a Bali előtti, és utáni énem. A Bali utáni énem az ébresztő óra kikapcsolását követően egy rövid légzéssel egybekötött hálát adó és célokat kijelölő gyakorlattal indítja a reggelt, majd igyekszik a napindító jóga ászanákkal és nyújtózással a testet is felébreszteni.

A legnagyobb kihívás, hogy a racionális világban az intuícióimat élénken tartsam, és meghúzzam a határaimat, amikor szükséges.


Mik voltak azok a félelmek, visszatartó erők, amik miatt hezitáltál, hogy velünk tarts-e Balira?

Nem hezitáltam, meg kellett érnem arra, hogy meghalljam Bali hívását. Amint megérkezett, jelentkeztem, és még az esetleges „mi lesz, ha pont az utazás előtt leszek covidos” félelem is háttérbe szorult, mert éreztem: ott leszek.


Mesélj kérlek arról, mi vonzott az Inspirációs Táborunkban a leginkább, ami miatt azt érezted, hogy pontosan erre van szükséged?

Abban a világban, amelyben a mindennapjaimban boldogulok, sokat számít az, hogy mennyire vagyok motivált, milyen céljaim vannak, mit értem el eddig, kiket ismerek, mennyit dolgozom és milyen hatásfokkal. Nagyrészt ezek a dolgok a külvilág megbecsülésének mércéi.

Bali teljesen más, egy üdítő változás. Csak az a fontos, hogy milyen ember vagy. Félreértés ne essék, élvezem, hogy intenzív az életem, azonban a balinéz életszemléletet most már igyekszem beépíteni a mindennapjaimba, mert sokkal kiegyensúlyozottabbá és felszabadultabbá tesz. Ezáltal pedig eredményesebbé is a nyugati világban.

Az, hogy a külsőségek és az eredményfókuszú szemlélet helyett arra legyünk egyre figyelmesebbek, hogy a körülöttünk lévő emberek - legyen akár barát, családtag, kolléga- milyen belső értéket képviselnek, kétségkívül balihatás. Mindez segít a számomra jó döntések meghozatalában.


A másik nagy vonzerő a jelen-lét megélésének lehetősége volt. Legtöbbször úgy élünk, hogy arra gondolunk vissza, milyen jó volt valami a múltban, vagy hogy milyen jó lesz a jövőben. Közben elfelejtjük megfigyelni és átélni teljes szívvel a jelent. Ekkor felmerül a kérdés, hogy ha a jelent nem éljük át teljesen, akkor a jövőben hogy gondolunk vissza erre múltként. Nem tudunk igazán töltekezni egy-egy élményből akkor, ha a jelen-lét varázsát nem hagyjuk kibontakozni. Legyen szó egy sikerélményről, egy kanapén összebújva töltött átlagos hétköznapestéről, egy ünnepről, vagy akár csak arról, ahogy egy padon ülve nézzük az eget, a jelenlét elengedhetetlen ahhoz, hogy érzelemdús múltat teremtsünk, amelyre könnyű és feltöltő lesz visszagondolni rosszabb napokon. Az előbbi két szemlélet élénkítése volt az, ami leginkább vonzó volt a jelentkezés során.


Ki tudsz emelni 2-3 momentumot a 12 intenzív, élménydús napból, ami abszolút felülmúlta a várakozásaidat és azóta is óriási szeretettel gondolsz rá?

Megfogadtam, hogy nem lesznek elvárásaim, ezért azt a három dolgot emelem ki, amelyek képei először felvillannak ha eszembe jut az utazás.

  • víztisztító ceremónia

  • balinéz gyógyító

  • és az óceán.

Kívül és belül is úton voltam végig. A lelkem és a testem is új tapasztalatokkal lett gazdagabb.

A víztisztító ceremónia segített abban, hogy átgonodoljam, mi az az öt dolog amit szeretnék elengedni és a helyükre újat teremteni.

A balinéz gyógyítónál töltött négy órás egyéni újjászületés ceremónia rámutatott egy egyértelműnek tűnő gondolatra, amely segíti a mindennapjaim pozitív megéléseit. Nevezetesen, hogy minél több pozitívat töltök magamba, annál kevesebb negatív fér. Még sosem gondoltam korábban arra, hogy a bennem lévő érzések lehetnek végesek, de így, hogy egy határt szabok, könnyebb arra fókuszálnom, hogy ezt a véges valamit minél több jóval töltsem meg.

Az óceán pedig elképesztő hatást gyakorolt rám, nem gondoltam volna hogy olyan meleg a víz, hogy két órás hullámfürdő után sem fázom, és hogy az első szörfélményem neoprén ruha nélkül élem át.


A résztvevők szinte mindegyike elmondta, hogy hihetetlen mértekben éltek át magasságokat és mélységeket egyaránt. Számodra mi volt a legnagyobb kihívás az ottléted alatt, és hogy sikerült azon felülkerekedned?

A legnagyobb kihívás az volt, hogy pár nap után a párás levegő és a csapvíz minősége miatt nem éreztem magam tisztának, hiába fürödtem rendszeresen. A személyes higiéné egyedi határokkal bír, számomra ez volt a leginkább komfortzónán kívüli élmény. Jól esett itthon lezuhanyozni:) Az óceán, a maga természetességével és sósságával segített, de ahhoz hogy túllendüljek, nem volt elég két hét.


Kb. 2 hónapja utaztál haza Baliról. Mit hoztál haza Magaddal? Milyen hatással van ez az élmény a mindennapjaidra? Hozott bármiféle változást az életedbe ez az utazás?

Az utazás során magamba szívott tapasztalások új rendszerbe foglalták a már meglévő tudásom. A Balin megtapasztalt élmények magjai közül jónéhányat még nem is tudtam kivirágoztatni, annyi munícióval látott el az a tizenkét nap. Ez így azonban azt mutatja, hogy a két hetes utazás valójában több hónapos, mert a lélek tovább utazik, és hetekkel a tábor után születtek meg olyan felismeréseim, amelyek időtállóak lesznek. Egy mondatban összefoglalva, néha messzire kell utaznunk, hogy megértsük, ami közel van.


Kinek szól a táborunk? Kit küldenél el a tavaszi folytatásra?

Receptre írnám fel mindenkinek! Marketing nyelvre átfordítva: ha valami sorsfordító életszakasz előtt állsz, ha egy nagy löketre van szükséged, hogy kimozdítson a megszokott, de nem kielégítő élethelyzetedből, ha meg szeretnéd ünnepelni magad, ha elmélyülnél, ha rég foglalkoztál már kizárólag önmagaddal, ha néha már úgy érzed, sótlan lett az élet, ha kiegyensúlyozottabb szeretnél lenni a mindennapokban… utazz el a Divine Souls' Mission-nel Balira!


Mit üzennél azoknak, akik már jelentkeztek a márciusi elvonulásra?

  1. Menj el Agushoz, a balinéz gyógyítóhoz, ha mélyebb spirituális kalandra is vágysz. (Amennyiben kérsz hozzá elérhetőséget, keress minket. Szerk.)

  2. Tartsd a saját szükségleteiteket szem előtt, ameddig az nem korlátozza mások szükségleteit. Nem könnyű megfigyelni, hogy mi az, amit valójában szeretnénk és nem csak mások, vagy az esetleges elvárások miatt. Balin mindent levetkőzhetsz. Ez az utazás kizárólag érted van.

  3. Vezess naplót az ottléted alatt a megélésekről. Nagyon hasznos lesz később visszaolvasni, meglátod.

  4. Végezetül kívánom, hogy jelen-létben minden érzékszerveddel szívd magadba az élményeket, hogy a hazatérésed után is ragyogjon benned Bali napja.




bottom of page