top of page

Mindenki több lesz, más lesz a tábor végére.

Kinga már évek óta szerves tagja a DSM közösségünknek. Még 2019-ben talált ránk a Bali Inspirációs Táborunk kapcsán, amire akkor ugyan nem jelentkezett, viszont cserébe megszámlálhatatlan közös élményt és értékes barátságokat kapott a hazai eseményeink által. És 2022 őszén együtt váltottuk valóra a Bali álmot. Egy biztos, Kingát a beteljesült Bali utazás után sem eresztjük. ❤️

Olvassátok szeretettel.


Hogy néz ki egy átlagos napod? Milyen kihívásokkal kell megbirkóznod a hétköznapok során? Az utazás idején egy online marketing ügynökségnél dolgoztam, projekt menedzserként. Kihívást jelentő feladat ügyfelekkel dolgozni, sok stresszel jár a munkám.

További kihívást akkor a havi bevételem bizonytalansága jelentett, ami folyamatos aggodalommal töltött el.

Mik voltak azok a félelmek, visszatartó erők, amik miatt hezitáltál, hogy velünk tarts-e Balira?

Csak az anyagiak. Picit felelőtlennek éreztem, hogy az egyetlen komolyabb tartalékomat utazásra költöm a bizonytalan anyagi helyzetemben. Közben pedig tudtam, hogy ez olyan befektetés magamba, ami az anyagiakban is vissza fog köszönni idővel, hiszen ha megengedem magamnak a bőséget, és bőségben érzem magam, csak azzal tudok még többhöz jutni, többet teremteni.Mesélj kérlek arról, mi vonzott az Inspirációs Táborunkban a leginkább, ami miatt azt érezted, hogy pontosan erre van szükséged?

  • Egyrészt a helyszín. Még sosem jártam ilyen egzotikus desztináción. A rengeteg zöld- a természet és az óceán. A közeg- a balinéz kultúra, az egész miliő, amiről hosszú évek óta csak jókat hallottam mindenkitől, aki már járt Balin.

  • A közösség: a magyarországi DSM táborokban kialakult barátságok, az, hogy az élményt megoszthatom, hiszen úgy a boldogság megsokszorozódik, már elképzelni se tudtam volna, hogy ezt a sok csodát ne a szívemhez közelálló emberekkel osszam meg, éljem át. Tudtam, hogy ez egy olyan biztonságos befogadó társaság, ahol mindig önmagam lehetek és velük úgy tapasztalhatom meg Balit, ahogy arra a leginkább szükségem van. Nagyon szeretem Anett jóga óráit és meditációit. A rengeteg ülő munka után alig vártam, hogy átmozgassam a hátamat, ami már nagyon fájt. Az első meditációt pedig végig sírtam, annyira betalált.

  • A szervezés: magamnak szoktam szervezni az utazásaimat és tudom mennyi idővel és energiával jár és szerettem volna ezt az utazást úgy átélni, hogy most a szervezés terhét leveszem magamról, mert az gondolom, hogy az így megspórolt időt energiát is a feltöltődésre tudom fordítani.


Ki tudsz emelni 2-3 momentumot a 12 intenzív, élménydús napból, ami abszolút felülmúlta a várakozásaidat és azóta is óriási szeretettel gondolsz rá?


A szörfözés abszolút felülmúlta az elképzeléseimet. Sose gondoltam volna, hogy az első órán sikerül többször is felállni a deszkán és sikerélményem lesz egy ennyire nehéz sport kipróbálása során. Alig várom, hogy újra átéljem.

A scooterezés. Először nem akartam felülni a motorra, nem azért mert féltem, csak sose vonzottak a motorok és mikor egyszer valaki mögött régen utaztam, az nem volt jó élmény, nem éreztem biztonságban magam. Örülök, hogy hallgattam Anettra, hogy az egyik napon balinéz sofőrökkel/ motorosokkal menjünk ide-oda mert hihetetlenül jó élmény volt, az is mikor Ubudban a forgalom részei voltunk, de az az út, amikor egy fél óráig a dzsungelben mentünk rizsföldek mellett.. minden képzeletemet felülmúlta. Ezzel az élménnyel teljesen helyinek érzetem magamat.


A résztvevők szinte mindegyike elmondta, hogy hihetetlen mértekben élték át magasságokat és mélységeket egyaránt. Számodra mi volt a legnagyobb kihívás az ottléted alatt, és hogy sikerült azon felülkerekedned?

Először el kellett gondolkodnom ezen a kérdésen, mert különösebb kihívást semmi sem jelentett, amivel ott szembe kellett néznem, hiszen végig támogatva voltunk mindenben. Inkább talán a gondolatoknak a megregulázása, az érzelmek csillapítása. Figyelni arra, hogy ne gondoljak a munkára, a ne aggódjak a feladatokon, a helyettesítésen, ne most akarjam kitalálni, megoldani a jövőmet, a párkapcsolati kérdéseimet. Hogy megengedjem magamnak hogy kikapcsoljak, lelassuljak, elengedjek mindent, magamra koncentráljak, gyökeret eresszek. Mostában nem voltam ehhez hozzászokva, de az élmények önmagunkban segítenek ebben, és a napok előrehaladtával egyre jobban “érkeztem meg” Balira.Kb. 2 hónapja utaztál haza Baliról. Mit hoztál haza Magaddal? Milyen hatással van ez az élmény a mindennapjaidra? Hozott bármiféle változást az életedbe ez az utazás?

A kiszakadásnak, feltöltődésnek, lelassulásnak hála visszataláltam önmagamhoz, pedig már hónapok óta elvesztettnek éreztem magam. A tábor/ Bali megerősítette az önbizalmamat. A munkahelyemmel kapcsolatban hoztam egy döntést, melynek az íze jobb lett a tábor végére. A fáradt csalódottság átfordult egy nyugodt, határozott döntéssé, egy olyan döntéssé, melyben jobban tudom szeretni magamat.

Jó érzés arra gondolni, hogy ezt a tábort, az utazást én teremtettem meg magamnak. És ha ilyen csodára képes vagyok, akkor más csodát is képes vagyok teremteni. Hosszú-hosszú évekig vártam ezt az utazást, valóban sokáig egy dédelgetett álom volt. És ez az álom valóra vált.


Kinek szól a táborunk? Kit küldenél el a tavaszi folytatásra?

Gyakorlatilag mindenkit 😄 Aki alapvetően vonzódik egy egzotikus tájra, egy hosszabb kikapcsolódásra.

Ezen felül pedig a tábor programja és a sziget úgyis mélyebb rétegekbe fogja vinni. Mindenki más csomaggal érkezik, mindenki másban van, mással küzd. Teljesen eltérőek mindenkinél a belső folyamatok és azok intenzitása. Mindenki mást tapasztal, másban fejlődik, mást visz magával. Mindenki megkapja azt a tábortól, és Balitól, amire a leginkább szüksége van. Mindenki több lesz, más lesz a tábor végére, ideális esetben önmaga legjobb verziója.

Mit üzennél azoknak, akik már jelentkeztek a márciusi elvonulásra?

Már előre irigykedem rájuk! 😁 Szerintem fantasztikus döntést hoztak.

  1. Én azt üzenném, ha van lehetőségük akkor pihenjenek rá az útra, hangolódjanak, próbáljanak kipihenten jönni. Otthoni meditáció, csináljanak szándékmeghatározást, olvassanak Baliról könyvet, ne a munkából essenek oda, hogy meg hamarabb át tudjanak állni, befogadni az élményeket.

  2. Hallgassanak a megérzéseikre, hogy melyik programra vágynak, melyeikre nem. Próbálják intuitívan megélni a tábort. Legyenek megengedőek magukkal.

  3. Váltsanak sok készpénzt és vigyenek pálinkát! 😅댓글


bottom of page